Kevään 2016 ylioppilasjuhla

Loading
Loading Click here to add:
Add to notification list

Hyvät uudet ylioppilaat

Täällä Klassikassa olemme vuodesta 1947 lähtien lakittaneet ylioppilaita ja teitä on nyt 6262 ylioppilasta. Tervetuloa Kuopion klassillisen lukion ylioppilaiden ylvääseen joukkoon.

Kuoromme lauloi osuvasti teille uusille ylioppilaille:

”Maailma on kaunis ja hyvä elää sille,

Jolla on aikaa ja tilaa unelmille

Ja mielen vapaus ja mielen vapaus.

On Vapautta kuunnella metsän huminoita

Kun aamuinen aurinko kultaa kallioita,

Ja elää elämäänsä ja elää elämäänsä.”

Olette juuri eläneet elämänne täällä Klassikassa ja seppelöineen viisaat päänne ylioppilaslakilla, jotka ovat varmasti suuria muistoja tulvillaan menneistä vuosista. Olette luoneet Klassikan väistyvänä sukupolvena vahvaa Klassikkalaista henkeä ja olette jättäneet meihin tänne jääviin Klassikkalaisiin lähtemättömän jäljen.  Osaa teistä on yhdistänyt urheilu, joka on voinut merkitä enemmän kuin ne saavutukset kisa-areenoilla, joita olette saavuttaneet. Osaa teistä on yhdistänyt muut sosiaalinen verkko Klassikalla. Oppilaskunnan hallitus, tutor toiminta tai Klassikan tapahtumien järjestäminen, bändissä soittaminen ja kuorossa laulaminen yhdessä uusien ystävien kanssa. Sekä lista muita lukuisia erilaisia opiskeluun liittyviä tapaamisia niin lukiolla kuin vapaa-ajalla.

 

Monia meitä motivoi ruoka… ja uskokaa tai älkää niin se jos mikä on mahdollistanut Forum Classicumin vieressä olevassa Forum Studentum ravintolassamme syvän ja aidon Klassikkalaisuuden synnyn. Herkulliset ruokapöytäkeskustelut, kädestä pitämiset, rakastumiset ja tuijotukset viereiseen pöytään, joita ette koskaan unohda.

Toivottavasti kaikki muistot, olkootkin ne sitten mistä tahansa lukiovuosien aikana, ovat teille mieluisia koska ne  tulevaisuudessa kultaavat juuri seppelöimänne päänne muistot kantaviksi tukipilareiksi elämässänne. Olet itse itsesi tukipilari. Olette muistot ansainneet ja ne tehneet!  

Klassikan tavoitteena on ollut antaa teille sen teidän ominaisen luonteenpiirteenne vahvistuksen, joka auttaa teitä pitämään päänne korkealla pystyssä. Tämä oman tahdon, oman luonteenpiirteen vahvuus tulee ratkaisemaan teidän loppuelämässä monta asiaa ja ohjaa teitä uusien asioiden kohtaamisessa. Vaalikaa omaa reipasta ja rehellistä näkemystänne itsestänne, ystävistänne ja lähimmäisistänne, jotka ovat olleet osallisia sinun luonteenpirteiden kehittymiseen.

Te vanhemmat kannatte edelleen huolen, joskin erilaisena oman nuorenne huomisesta ja tulevaisuuden maailmassa pärjäämisessä. Luottakaa huomiseen, luottakaa tähän teidän aikuisuuteen kasvavaan nuoreen sekä olkaa läsnä ja saatavilla. Aika karsii luontevasti teidän asettamia tukipilareita ja nuorenne tekee myös irtautumista näistä tukipilareista ihan omatoimisesti. Se tuntuu ja pitääkin tuntua sinun vanhemman sydämessä. Se on oikein, olette tähän mennessä työnne hyvin tehneet ja edessänne on uusi ylioppilas nuorenne. Nauttikaa yhdessä tästä juhlapäivästä!

Kiitän myös Klassikan opettajakuntaa hyvin suoritetusta tehtävästä ja kuluneesta syksyn työstä. Yhdessä me kaikki voimme todeta, että me teimme sen!

Toivotan täten myös koko Klassikan henkilökunnan ja omasta puolestani teille ylioppilaille antoisaa matkaa. Nauttikaa nyt menestyksestänne ja rakentakaa uutta menestystarinaa niillä eväillä jotka olette matkallenne saaneet.

Kiitoksia

Other media in the channel "Ylioppilasjuhlat"